Norge på langs | Etappe: Bodø – Skibotn over Lofoten, Andøya og Senja!

Etappen fra Mo i Rana til Bodø er gjennomført og etter en herlig hviledag i Bodø var vi uthvilte og klare til en fantastisk etappe mot Skibotn. Vi gledet oss skikkelig til denne etappen som både går gjennom Lofoten, over Andøya og Senja!

Da ferga vi opprinnelig skulle ta ut mot området rundt Hamarøy ikke gikk, tok vi istedenfor en ferge ut til Svolvær fra Bodø. Denne gikk ikke før på ettermiddagen, så vi fikk god tid til å gå rundt i Bodø i det fine været før vi gikk ombord båten. Båtturen var helt nydelig i det gode været!

Leirplass omtrent 17 kilometer fra Svolvær

Vi ankom Svolvær på kvelden og skulle ikke sykle langt denne dagen, planen var å sykle til vi fant en grei teltplass. Etter 17 kilometer fant vi en flott plass et lite stykke fordi flyplassen med en super utsikt mot fjellene på andre siden av fjorden! Dessverre merket Simon at han ikke var helt i form. Magen hans var ikke god, han hadde diaré og merket at energinivået var synkende. Det ble en tøff natt med lite søvn! Simon hadde trolig endel feber og da morgenen kom fortsatt brekningene og diaréen. Han var helt tømt for energi og vi var nødt til å pause forflytning. Vi leide oss en hytte cirka 4 kilometer unna som vi akkurat klarte å komme oss frem til. Her hadde vi eget bad som Simon kunne bruke når han måtte.

Det ble mye hvile i løpet av dagene Simon var syk på hytta!

Det viste seg at mageproblemene til Simon ikke skulle gi seg på en stund. Vi endte opp med å bo på denne hytta i fire lange dager…

Jeg dro inn til Svolvær med buss for å kjøpe ting som Simon hadde lyst på; Biola, brus, farris, eplejuice, kjeks, potetgull, sjokolade osv… I tillegg var jeg på fisketur alene mens Simon var sengeliggende og fikk et par sei og en torsk. Etter fire dager på hytta var vi begge skikkelig lei av plassen og klare for å komme oss videre! Simon hadde fremdeles naturligvis litt redusert energi da han hadde spist lite mens han hadde vært dårlig og hadde fortsatt litt dårlig matlyst.På den positive siden var vi i et utrolig vakkert området, midt i Lofoten! Første dagen etter hytteoppholdet krysset vi Lofoten og kom oss på ferga over til Melbu. Herfra gikk ruta videre mot Sortland. Veiene her var veldig fine å sykle på da de var lite kuperte noe som gjorde det relativt enkelt å tilbakelegge store avstander. Fra Sortland bar det videre over på Andøya, en øy jeg hadde gledet meg lenge til å sykle over. Været var fremdeles bra, og utsikten skuffet ikke! Vi hadde det åpene hav til venstre og noen vanvittige fjell rett opp til høyre da vi syklet nordover langs vestsiden av øya. Da vi ankom øya rett etter broa hadde vi et lite stopp i tettstedet der på en koselig liten kafé hvor vi hadde et par kopper kaffe og lunsj på matbutikken like i nærheten.Etter lunsj syklet vi til vi fant en utrolig flott kritthvit sandstrand som var litt kronglete å komme ned til. Her var det perfekt for oss å ligge! Vi trillet og bar syklene og vognene til vi fant en plass et stykke fra veien som vi regnet med ingen andre orket å komme til for å sette opp telt.

Syklene våre med de heftig fjellene på Andøya i bakgrunnen!

Her var vi for oss selv og kledde raskt av oss for å ta et bad på den idylliske stranden med de bratte fjellene bak og Lofoten så vidt i syne i den andre retningen. Vannet var ikke varmt, men forfriskende var det absolutt! Resten av kvelden satt Simon å leste i Helge Ingstads Pelsjegerliv mens jeg fisket litt og satt opp teltet.

Det var en utrolig flott kveld og vi ble enige om at det måtte være en av de kuleste teltplassene på turen.Neste morgen sov vi helt til klokka 11, en god del lenger enn planlagt! Vi pakket raskt sammen og kom oss avgårde. Vi hadde over 30 kilometer å sykle frem til ferga vi måtte rekke som skulle ta oss over til Senja. Vi ga litt ekstra på og rakk det med god margin. Fergeturen over til Senja var også skikkelig flott!

Ikke vanvittig mye snø på fjellene akkurat på dette bilde, men på de enda høyere fjellene lenger inn var det skikkelig hvitt!

Ganske vanvittig å se inn mot fjellene som er dekket med masse snø nå midt i Juli! Vi kom frem på Senja ganske sent og syklet derfor bare noen få kilometer før vi fant en teltplass. Nå begynte det å bli noen dager siden hviledagene på hytta, så kroppen kjente syklingen godt! Etter en god natts søvn fikk vi hentet oss ganske bra inn igjen og var klar for å se mye av Senja som også er en vakker øy! Veiene her var ikke særlig store og trafikken ikke særlig travel heller. Det er fint når man sykler synes ihvertfall vi. På E6 kan man bli litt ør i hodet etter en dag med sykling og all lyden fra bilene som passerer.

Dagboken som jeg skriver en side i hver kveld for å huske alt som skjer! Blir nok gøy å ha i etterkant!Vi gjorde litt beregninger på hvor lang tid vi hadde igjen av sommeren og hvor langt vi må flytte oss og kom frem til at vi ikke hadde særlig god tid. Etter kun to dager var vi over Senja og tilbake på fastlandet. Her fikk vi besøk av noe familie som Simon har i Tromsø som spanderte nydelig middag på oss! Det smakte herlig! De siste dagene hadde det kommet endel regnbyger som hadde gjort skoa og endel var tøyet vårt ganske gjennomvått. Kroppene var også utslitte etter mange dager på sykling, så vi valgte å avslutte etappen når vi kom ned til en camping i Skibotn hvor vi er nå.

Videre skal vi sykle opp til Alta som blir neste etappe og gå derfra opp til Nordkapp som blir turens aller lengste sammenhengende etappe på omtrent to og en halv uke! Det blir skikkelig spennende!

Posted In

Kommenter gjerne her!