I kraftig hetebølge fra Trofors til Korgen | Norge på langs

Jeg sitter her i 33 grader og skriver en oppdatering fra etappen som har vært, ikke bare bare altså…:)

Denne etappen startet i Trofors som ligger rett nordvest for Børgefjell nasjonalpark. Her hadde vi nesten to hele hviledager på Storforsen camping før vi vandret videre klokken to om natten langs en ellers veldig traffikert vei. Klokken fem satt vi opp teltet ved en mindre grusvei og satset på å våkne i ti tiden på morgenen. Problemet var bare at vi begge var stuptrøtte og ingen av oss var smarte nok til å sette på en alarm. Vi våknet ikke før halv tolv:)

Real Turmat smaker ekstra godt etter en lang og tung dag! Her ved en fin leir med bademulighet:)

Etter en sen start på dagen gikk vi begge hele dagen i baris, da temperaturen var på vei opp. Vi fant en leir med fin bademulighet i en kulp langs en middels stor elv. Vi var begge ganske trøtte da det å snu døgnet frem og tilbake ikke er optimalt for søvn. Det aller første vi gjorde da vi kom frem til leiren var å hoppe uti elva som kom fra snødekte fjelltopper. Du kan tenke deg selv hvordan tempen var der:) Vi var ikke lenger trøtte ihvertfall…

Videre på denne etappen gikk vi ned til en bitteliten grusvei langt inni ingenmannsland for å møte foreldrene til Simon. De fant oss, og vi kjørte sammen med dem til en camping ved Mosjøen hvor vi ble I to netter. Vi hadde altså en hviledag her hvor vi fikk utforsket Mosjøen, som var et veldig fint lite tettsted.

Etter hviledagen ble vi sluppet av der vi stoppet og fortsatte vandringen mot Korgen. Nå begynte temperaturen virkelig å bli høy! Vi snakker nærmere 30 grader i skyggen på høyfjellet! Vi lå ved flere fine vann på veien, men årket ikke å gi fiske en sjanse. Vi satset istedenfor på bading i alle vann vi passerte for å kjøle oss ned.

I løpet av kveld da vi satt langs den regulerte elva på nedsiden av Røssvassdammen fikk vi se en rødrev løpe forbi. Alltid gøy å se dyr!

Etter noen dager med vandring i terrenget gjenstod det 30 kilometer på vei. Dette strekket hadde vi egentlig planlagt å bruke to dager på, men vi ble så ivrige og det endte opp med at vi gikk hele strekket på en laaaang dag. Beina er nå skikkelig gåene og vi bestemte oss for å ha en hviledag her i varmen. I dag var det faktisk oppi 34 grader i skyggen! Jeg og Simon har badet hver time og beveget oss minst mulig.

Ikke bare bare å forflytte seg i denne varmen, eller skrive blogginnlegg…

I morgen satser vi på å starte etappen videre mot Mo i Rana. Vi har sett på ruta, og det blir mye opp og ned i en temperatur som ser ut til å fortsette å være høy noen dager til.

Ha en fin sommer videre folkens!

Posted In

Kommenter gjerne her!