Våte dager gjennom Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark | Norge på langs

Etter en vår med mye planlegging foran PCen var vi kommet til slutten av Juni og førskeklasse på videregående var over.

Mye real turmat går med!

Tre dager etter ferien hadde startet, satt Simon og jeg på et fly til Trondheim.

Vi var superklare for en sommer på tur og gledet oss til å komme i gang. I år skulle vi forsette nordover og inn i områder verken Simon og jeg hadde vært noe særlig i før. Vi startet ut med blytunge sekker, oppimot 30 kg da dette var en lang etappe. Planen var å gå helt til Snåsa for å plukke opp nye forsyninger.

Første dagen var været bra, men dette skulle vise seg å være siste gangen vi så sola på en stund. Det var stille og knotten gikk til angrep første morgenen! Vi pakket leiren I en rasende fart og kom oss av gårde. Første dagene var det mye vei, da vi måtte komme oss inn i villmarka. Heldigvis hadde vi fått sponset kjempegode joggesko av Brekke Sport i Arendal – Tusen takk!

Noen dager ut i etappen begynte været å bli virkelig dårlig! Vi så et B & B skilt nede i et veldig lite tettsted kalt “Sul” og fikk booket oss en liten hytte hvor vi fikk tørket opp! Utrolig digg! Her snakket vi med en eldre lar som hadde truffet Lars Monsen når han gikk Norge på langs for endel år siden. Monsen hadde visst spurt han om vann til kaffen.

Videre gikk vi inn i Blåfjella og Skjækerfjella Nasjonalpark. Utrolig flott natur, men desverre var vi ikke særlig heldige med været…

Fisking fristet lite og vi brukte derfor mesteparten av dagene på å forflytte oss.

Dette gjorde at vi kom fortere frem enn først antatt. Under planlegging beregnet vi at denne etappen ville ta oss 11 dager, men etter kun 8 var vi nede i Snåsa etter å ha gått 3 mil siste dagen! Dette kjente vi godt på kroppen og nyter nå en hviledag her. Vi har i dag hentet forsyninger for neste etappe som går mot Rørvik og Børgefjell, vi gleder oss!

Posted In

Kommenter gjerne her!