Norge på langs | Etappe: Rødberg – Aurdal i voldsomt tordenvær!

Etter en nødvendig hviledag i Rødberg dro vi av gårde fra hotellet klokken tolv etter en kraftig frokost. Været var fremdeles helt suverent! Norge på langs ekspedisjonen hadde nå vart i 37 dager!

Ettapestart er alltid spennende fordi man aldri vet hva man har i vente. En ulempe derimot er at sekken et utrolig tung! Grunnen til dette er fordi vi får proviant i de tettstedene vi er innom, det vil si ny mat, myggmiddel, solkrem osv.

Noen mørke tordenskyer har akkurat passert oss

På grunn av den tunge sekken gikk vi ikke særlig langt i luftlinje den første dagen, men steg mange høydemeter. Neste dag derimot gikk vi langt, omtrent to effektive mil helt til vi kom til en flott hytte som vi spøket med å legge oss inn på helt til vi tok en nærmere titt på kartet… Det var jo en DNT hytte! Den var låst, men vi har med nøkkelen til disse hyttene da vi begge er medlem i turistforeningen. Denne hytta “Dalabu” var en romslig hytte med god plass til meg og Simon. Litt senere på kvelden kom et gammelt ektepar som hadde gått fra Langedrag som også skulle sove her. Det ble en hyggelig kveld og ekteparet var veldig interessert i ekspedisjonen vår gjennom Norges villmark.

Dalabu DNT hytte

Et par dager senere ankom vi Nesbyen I Hallingdal hvor vi som en natt på camping. Etter å ha spist oss altfor mette og handlet mye mere sjokolade enn nødvendig fortsatte vi etappen mot Aurdal.

Vi våknet tidlig i teltet av at regnet pøset ned på duken og lagde et voldsomt spetakkel! Litt senere hørte vi kraftig tordenvær og lyn som lyste opp terrenget. Vi ventet med å komme av gårde til regnet hadde gitt seg noe som tok litt tid… Vi hadde ikke kommet oss av gårde før klokken var 12 på dagen!

Grått vær i fjellet…

Dag 43 våknet vi til fint vær igjen noe som helt perfekt da vi skulle over en topp, nemlig Vardefjellet! Vi brukte omtrent en time på å gå opp på den 1182 moh høye toppen. Utsikten her oppe var bare helt fantastisk!

Et par dager senere gikk vi ned i Aurdal noe vi kjente kraftig i låra da vi måtte ned 600 høydemeter på under to kilometer! Det aller første vi gjorde da vi kom ned var å bestille en stor pizza og en brus hver. Det smakte helt nydelig!

Når jeg skriver dette har Norge på langs ekspedisjonen vart i 46 dager! Vi skal nå ha en full hviledag i Aurdal før vi legger ut på neste etappe som går mot Ringebu.

Tusen takk til alle dere som leser disse blogginnleggene og følger med på ekspedisjonen, det setter både jeg og Simon utrolig stor pris på:)

ISAK

2 Comments

  1. Hei 👍 vi heier på dere. Dere for sett mye fin natur på ferden. Ekstra slitsomt å gå i den varmen, men hyggeligere å gå i fint vær en regnvæ. Gøy å følge dere og se på alle flotte bilder fra turen. ønsker dere en super tur videre 🤗😎😎😎🌞🌞🌞

    1. Tusen takk:) Veldig gøy at du følger med, det gir mye motivasjon! Veldig varmt denne sommeren ja… Men varme et bedre enn regnvær👍

Kommenter gjerne her!