Test av jaktstøvler: Crispi Hunter

Nå for tiden finnes det mange typer tursko og jaktstøvler på markedet. Jeg kjøpte meg nye for et halvt år siden, og for meg var valget nokså enkelt. Crispi Hunter var de eneste skoene som hadde størrelsen min (49)! Crispi Hunter er Crispis toppmodell innen jaktstøvler, og benyttes derfor av avanserte materialer. Skoen har gummiforsterkninger rundt hele nedre del, noe som bidrar godt til å beskytte læret mot fuktighet og slitasje.

P1000352

Nå, etter å ha brukt Crispi Hunter på en rekke turer kan jeg med sikkerhet bekrefte at jeg er svært fornøyd med dem. Som dere sikkert vet, går jeg mye på tur i indre Agder og Telemark. Disse områdene er ofte myrete og det er derfor greit med høye sko, nettopp dette var grunnen til at jeg kjøpte meg jaktstøvler istedenfor vanlige middels høye fjellsko.

2017-01-07-13-24-00
Her bruker jeg Crispi Hunter i myrete terreng i indre Agder

Jeg kan sammenligne denne skoen med flere andre fjellsko som jeg har brukt opp igjennom årene. Min erfaring er at Crispi Hunter skiller seg ut på noen områder. Den har en relativt hard Vibram yttersåle som gir et godt grep i variert terreng.

P1070226
Vibram yttersåle

Da sålen er hard holder den gjerne lengere (tidsmessig), men en ulempe som jeg har opplevd er at den kan bli noe glatt på fuktige svaberg, sammenlignet med for eksempel Alfas yttersåler. Da min far og jeg gikk i steinura i Femundsmarka i fjor, merket vi dette når det regnet.

P1000029
I Femundsmarka er det godt med god ankelstøtte!

Mellomsålen på Crispi Hunter er jeg derimot veldig fornøyd med, den gir god demping og isolerer veldig godt.

P1070227
Innersålen

Jeg opplevde og at gummiforsterkningen løsnet på noen punkter rett etter kjøp, noe som lot seg lett fikse i butikken. Men siden har alt holdt perfekt selv med hard bruk.

P1070222
Gummiforsterkningen langs nedre del av skoen

På noen sko kan lissene bli litt korte. Dette er ikke et problem med Crispi Hunter. Det er også mange snøringer på skoen, som gjør at man får strammet skoen godt hele veien. Dermed sitter skoen som støpt når du er ute og går.

P1070224
Mange snøringer gjør at skoen sitter som støpt

På turene mine går jeg ofte i bløtt myterreng, her har denne skoen gjort jobben sin! Jeg har faktisk aldri blitt bløt gjennom, selv etter timer med nesten vassing! En må huske å vedlikeholde skoen ved jevnlig å smøre med fett for å beskytte læren og membranen. Slik vil den holde seg vanntett i flere år etter du har kjøpt den.

P1070218
Det er viktig å vedlikeholde skoen!

Som skrevet tidligere er denne skoen solid, noe som selvfølgelig øker vekten. Derfor kommer vekten per sko opp i ca. 1000g. Og hvis du lurer, så er prisen på denne skoen rundt 3 600kr, det er en dyr sko, men kan være på salg til under 3 lapper!

Jeg håper du har lært litt mer om denne skoen etter å ha lest gjennom dette innlegget!

Posted In

4 Comments

 1. Fin gjennomgang av Crispi Hunter. Men det du hevnte om at løsna gummiforsterkning lett lot seg fikse i butikken, det skulle jeg gjerne visst litt om, f.eks type lim brukt. For jeg har også hatt det problemet med noen jaktstøvler, men de er kjøpt så langt borte eller langt tilbake at jeg ikke har noen butikk å gå til for å få fiksa det.

  1. Takk for at du likte innlegget! Jeg kjøpte fjellstøvlene i en butikk veldig nær hvor jeg bor (Jakt og friluft i Arendal). Skoene er jo dyre og folkene i butikken er veldig serviceinnstilte, så de kunne fikse jaktstøvlene som hadde gått opp i gummiforsterkningen i kantene. Jeg var der ikke mens de fikset skoene, så jeg vet derfor ikke hva slags lim de brukte. Men jeg kan si med sikkerhet at limet gjorde susen. Er ofte oppe på den nevnte butikken hvor jeg kjøpte skoene, så jeg kan sikkert spørre de om hvilket lim de brukte.

  2. Har snakk et med de ansatte i butikken jeg kjøpte fjellstøvlene mine, sorry for at det tok litt tid, har vært en del på tur i det siste…

   De bruker et lim som heter Forte pluss. De får det til-sendt fra en leverandør på Crispi sko, på serviceavdelingen i Åndalsnes.

   Om det er noe mer du lurer på angående limet, kan du kontakte Siv på reklamasjonen hos Wenaas – 4674376, det er henne som sender limet til butikken.

Kommenter gjerne her!