På jakt etter Røya

I dag ble det en tur til Gjerstadvannet som ligger en times kjøretur østover fra Arendal. Målet med turen var å få Røya til å bite på kroken, noe som ikke alltid er like lett…

p1070010
Fint på isen!

De første stegene ut på isen tar man alltid forsiktig, men etter en testboring fant jeg ut at isen var en halv meter tykk.

gjerstadvannet_borer2

Jeg boret flere hull i den nord-østlige delen av vannet for å sette ut noen stenger. Mormyshka og røyeblink ble tatt i bruk som våpen for å lokke fisken.

p1070023
Røyeblink

Det gikk ikke lang tid før det nappet i snøret med røyeblink. Det var en fin liten Abbor. Jeg slapp ned snøret igjen, og der, enda en!

p1070011
De to første abborene

Etter noen livløse minutter flyttet jeg meg til et nytt hull. Her beit det fort på en noe større Abbor, men ingen Røye.

isak-fisker
Agner med Maggot

Jeg flyttet meg flere ganger og agnet med ny Maggot med jevne mellomrom, men det så ut som fisken var ferdig med å bite for dagen. Jeg fortsatte en stund til, men fisken var ikke lenger å se eller føle.

gjerstadvannet_take
Tåka kommer

Solen gikk ned og tåken kom sigende over vannet. Temperaturen sank og landskapet ble mørkere. Det var på tide å dra hjem. Røye ble det ikke, men Abboren beit som vanlig på. Kanskje Røya er mer sulten når jeg kommer tilbake neste gang.

Posted In

6 Comments

  1. Dette var supert Isak!&!” Fint å se at du er blitt så glade in naturen og i fisking , hilsen fafa

    Sendt fra min iPad

Kommenter gjerne her!