Telttur på den mørkeste tiden av året

Etter travle uker på skolen med mye prøver har jeg endelig leksefri og juleferien er like rundt hjørnet. Dagene er korte nå, men jeg gledet meg til å gå med sekk på fjellet og få en lang kveld foran bålet. Har enda ikke kjøpt meg truger, og var derfor usikker på om det var greit å gå på fjellet med fjellsko i 5-600 moh. Denne gangen var planen å gå fra Gautefall turisthotell og opp i heiene innover mot Kyrkjebygdheia.

p1010245

Da jeg begynte å gå var temperaturen rett under frysepunktet. De lange og bratte svabergene oppover fra Gautefall var fylt med speilglatt og blankpolert is, her måtte jeg se hvor jeg satt beina.

p1010299
Vakker utsikt!

Jo lenger opp jeg gikk,  desto mer snø ble det, særlig i skyggesidene. Etter noen kilometer var jeg kommet opp på et platå hvor det var flere vann i forskjelige størrelser (dei store tjønnane). Klokka var bare tre på ettermiddagen, men på denne tiden av året er det en fin tid å begynne å rigge opp en leir.

p1010269
Måneskinn og fin himmel

Teltet ble satt opp på en flat snøflekk, noe som man egentlig bør unngå for å ikke få kulde unnenifra når man sover. Likevel var det en av de få flate plassene, og da jeg har et bra liggeunderlag, regnet jeg med jeg ville holde varmen.

sno
Snøkrystaller

Det var og lite vind, som gjorde det fristende å ha leir med flott utsikt. Vedsankingen var det som tok lengst tid, det var lite tørr furu og gran i nærheten. Jeg ble nødt til å lete en god stund før jeg fant noen brukbare trær. Det gikk mye tid med på å lage et solid vedlager for kvelden og mulig neste dag også.

2016-12-17-18-20-38

Jeg hadde brukt mye krefter denne dagen og dermed så var det ikke mye energi igjen. Etter litt påfyll var det bare å gire ned et par hakk, nå var det bare seks timer til jeg skulle legge meg…2016-12-17-16-42-51

Rundt bålet ble mye av tiden brukt på å slappe av, se inn i flammene, tenke og spise snaks.

baltur

Neste dag våknet jeg opp til et vakkert og stille landskap. Det hadde trolig vært fem eller seks kuldegrader. Bålet ble fyrt opp igjen og jeg fikk i meg noe varm drikke, og varm havregrøt. Soloppgangen fra leiren var veldig vakker, akkurat idet sola sto opp ble det mørkeblå og kalde landskapet fylt med en oransj glød og himmelen tok fyr i et hav av flammer.

p1010282
Ekstremt fin soloppgang!

Da havregrøten var svelget og teltet og sekkene pakket gikk turen nedover igjen.

p1010308
På glattisen!

Etter natten var snøen hard, derfor var det lettere å gå nedover, men jeg måtte fortsatt passe på hvor jeg satt beina. Det skal sies at jeg likevel gikk på trynet et par ganger på vei nedover.

Vel nede etter nok en herlig tur så var det på tide å komme seg hjemover. Det er kun to skoledager igjen før juleferien begynner.

p1010312
Disse karene sto på et jorde på vei hjemover

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul!

Posted In,

4 Comments

  1. Kjempefint skildret Isak. Det høres ut som du hadde en flott tur .
    Ønsker deg en fin førjulstid. Vi sees i Jula. 😊👍🎅🏻

Kommenter gjerne her!