Topptur til Høgknatten

Den store temperatur forskjellen mellom kysten og innlandet gjør at snøen fremdeles ligger som et hvit teppe over landskapet et stykke inn i landet. Etter den litt varmere perioden har all snøen smeltet ved kysten hvor jeg bor. Denne gangen gikk turen til Dølemo i Åmli nær Tovdal. p1010215

Dette er ikke veldig langt nord, så jeg håpet jeg slapp å stolpe i høy snø opp på toppen.

p1010185

Etter i underkant av en time i bilen var jeg fremme. Dette var bare en dagstur, noe som gjorde at sekken ikke var særlig tung. En av grunnene til at jeg valgte å gå i dette området var for å bli kjent, da dette er et ganske nytt område for meg, og i tillegg er det nærme der hvor jeg bor. Etter denne turen var målet at jeg skulle bli bedre kjent og se om jeg får lyst til å ta meg en lengre telttur i området til våren.

p1010193
Flott furuskog

Turen opp til Høgknatten er beregnet som en seks timers tur og er totalt 18 kilometer, som er et godt stykke! Til å begynne med var det lite snø i terrenget, bare en flekk her og der, men jo lenger opp jeg kom desto mer snø ble det.

p1010194

Utsikten mot alle himmelretningene ble bare bedre og bedre oppover. Jeg kunne se nordover på snødekte høye topper, og sørover ned til havet. Jeg fikk øye på varden på toppen en halv time før jeg kom opp dit.

p1010204
Nesten på toppen

På vegen mot toppen var det mye tyngre å gå enn nede i furuskogen. Det var 30 centimeter snø flere plasser, det var særlig mye snø i skyggesidene.

Oppe på toppen var utsikten i det flotte været helt fantastisk, det var faktisk nesten vindstille på toppen.

p1010208
Endelig oppe!

Nedturen gikk raskere enn veien opp. De islagte svaberga var litt skumle, da de var såpeglatte, må innrømme at jeg tryna at par ganger her.

p1010187
Her må du passe på så ikke du går på tryne!

p1010196

Etter en stund hadde jeg kommet litt lenger ned i landskapet og vekk fra snøen, som gjorde det mye lettere å gå, dette økte også tempoet betraktelig.

p1010213
På vei nedover

Like etterpå var jeg nede ved bilen igjen etter en kort men flott tur. Det skal sies at jeg brukte litt kortere tid enn det  som var estimert.

Posted In,

Kommenter gjerne her!