Ally kano fra Bergans

Nå er vinteren kommet og det er på tide å pakke ned Ally kanoen. Ja du leste riktig, det er en sammenleggbar kano. Den kan stå ute hele vinteren, men jeg liker å pakke den ned og lagre den tørt, slik at den holder seg godt. Jeg liker denne kanoen veldig godt og har hatt den på tur flere ganger i år.

DSC_2305
Her er Ally-kanoen min, dette er fra Mykland i vår

Når man pakker ned denne kanoen begynner man med å klippe av strips og ta av stolene/setene.

Jeg bruker å stripse de langsgående aluminiums stengene med de tverrgående stengene for å sikre at de ikke løsner på padletur og gjør derfor dette hver vår når jeg monterer kanoen.

p1010123
Slår ut de tverrgående stengene

Deretter tar man av de tverrgående stengene også de langsgående. Det neste er å tre ut stengene som utgjør rekka i kanoen.

 

Så er det bare å ta ut matta eller bunnen i kanoen. Hvis duken eller matta er veldig våt eller skitten kan man vaske den og tørke den før den litt før den legges oppi sekken.

p1010119
Jobben er lettere hvis du har en slik

Når man pakker kanoen liker jeg å legge den grønne duken i ryggen på Ally-sekken, dette gjør jeg for at det skal bli mer behagelig å bære sekken.Matta rulles og legges i midten i den store sekken, og hvis det er plass kan man stappe oppi noen stenger.

p1010148
Her har jeg pakket stengene i kanoen sammen akkurat som teltstenger

Videre legger du først stengene og de tverrgående stengene oppi sekken, deretter legges setene på toppen.

p1010151
Slik ser det ut oppi Ally-sekken

Hele kanoen veier ca.20 kg (da jeg har 16,5 fot kanoen, den finnes i forskjellige størrelser). Ally sekken er ekstrautstyr, men jeg anbefaler at man kjøper seg en av disse, det er veldig greit når man skal bære kanoen over lengere strekninger.

 

I år rakk jeg akkurat å pakke ned kanoen før snøen kom. Denne sesongen har jeg vært på mange kanoturer, og jeg liker Ally kanoen min veldig godt. En ting jeg liker spesielt godt er at det er veldig lett å lappe hull i denne kanoen. Det er bare å ha med lappesaker. Om en ønsker å bruke tiden på fisking fra kanoen er det og lett å montere en el-motor på siden.

2016-07-13 13.02.45
Hjemmelagd løsning for å feste El-motor på kanoen.

Det er ikke mye negativt å si om denne kanoen, men en ting som jeg kan nevne er at den tas lett av vinden. Dette skyldes av vekten på kanoen. Det er lettere å styre kanoen om den er full av folk og bagasje, og hvis man er alene bør man ha litt ekstra tung bagasje i bunnen eller foran i baugen for å styre lettere.

P1000503
Fra en av turene i år

Til neste år ser jeg frem til mange nye kanoturer til forskjellige områder rundt om i Norge. Tenkte å ta noen turer bl.a. til Mykland, Fyresdal, Bygland neste år etter hvert som varmen brer seg oppover i fjellet.

 

 

 

Posted In

2 Comments

  1. Kjære Isak. Takk for alle de fine turene vi har fått være med på via bloggen din. Du har gitt både bestefar og meg mange koselige øyeblikk. Vi har fulgt deg både på kjente og mer ukjente steder. Nå er kanoen pakket bort for i år. Vi gleder oss til mange nye turer i årene som kommer. Bamseklemmer fra to stolte besteforeldre. Sendt fra min iPad

Kommenter gjerne her!