Luksustilbehør du absolutt bør vurdere!

Har du noen gang tenkt at du begynner å bli for gammel til å dra på tur? Ryggen verker når man sover, og det er alt for hardt å bare sitte rett på fjellet eller på en stokk rundt bålet om kvelden. Da har jeg et tips til deg!

20160917_120251
Akkurat som godstolen hjemme!

Exped sitt ChairKit stoltrekk øker komforten betraktelig på tur.

20160917_111245
Slik ser oppbevaringposen ut med trekket i

Det skal sies at jeg ikke anbefaler å ha trekket med på fjellturer hvor du bærer tung sekk, for det er ikke akkurat noe man ha.

20160917_111519
Det er enkelt å tre trekket på underlaget

På for eksempel kanoturer eller andre turer hvor det ikke er så nøye med hva man har med av bagasje er det absolutt verdt å ta med! Jeg må innrømme at jeg selv bruker det på mange kanoturer, selv om jeg ikke akkurat er pensjonist! For du kan absolutt bruke trekket hvis målet bare er å øke komforten, slik som jeg gjør på noen turer.

Du tenker kanskje at man må ha Exped underlag (les om Exped underlag her!) for at du kan bruke trekket, men du kan faktisk bruke trekket på andre oppblåsbare underlag med likt lengde, høyde og breddemål. Exped selger liggeunderlag i forskjellige størrelser, dermed får du også ChairKit stoltrekket i forskjellige størrelser.

Når du skal legge deg i teltet om kvelden og trekket er på underlaget ditt trenger du ikke å ta det av, det er fullt mulig å sove med trekket på. Da er det enkelt å dra underlaget med trekket på ut av teltet om morgenen for å sitte komfortabelt å spise frokost.

20160917_111602
Glidelås på toppen

Hvis du har kjøpt et Exped oppblåsbart underlag anbefaler jeg deg å kjøpe trekket.

20160917_115922
Det er lett å stramme rygg-støen slik man vil ha den

Når du ligger foran bålet eller på en bløt plass med trekket på sparer du underlaget ditt for mye slitasje. Trekket har en vannsøyle på 10 000mm, noe som gjør det rimelig vanntett.

Vekten på trekket med oppbevaringspose er 575g, ikke så galt, men for meg er det likevel litt for mye til at jeg vurderer det på lengre gåturer.

20160917_120531
Dette er noe annet enn å sitte rett på fjellet!

Håper du som har lest dette er blitt litt fristet, jeg anbefaler trekket som sagt tidligere. Det er nesten som å ta med seg godstolen sin på tur!

Posted In

Kommenter gjerne her!