Høsten nærmer seg!

Etter en lang og fin sommerferie med mange flotte turer er høsten like rundt hjørnet. Turer kommer det til å bli mange av fremover, i denne flotte årstiden. Nå i helgen gikk turen inn i Agder.

Nærmere bestemt stoppet vi bilen like ved Mykland sentrum. Herfra bar jeg kanoen noen få meter før jeg satt den ut i et mange kilometer lang vassdrag.

P1000496 bilder
På vei innover Saurdalsvassdraget

På vei innover mot enden av vassdraget beit det på fem fine ørreter, en av dem mistet jeg i vannflaten, slike øyeblikk er bare så ekstremt irriterende!

2016-08-27 16.00.22
Disse fine ørretene ble tatt på veien

Etter å ha lagt fra meg det meste av bagasjen ved plassen hvor jeg ville tilbringe kvelden, padlet jeg videre til endes av Saurdalsvannet. Deretter bar jeg kanoen over til Flekevatn. Et tips til dere som vil prøve den samme ruten er å ikke prøve å padle gjennom røret under veien som går mellom de to vannene, da setter du deg fast (i kano), det har jeg erfart! En annen ting du bør huske på er å ikke sette ut kanoen på nord-øst tarmen av Flekevatn, det er fordi hvis du må du over noen veldig grunne områder som du kan sette deg fast på.

I Flekevatn ble det ikke mye fisking og dermed ingen fangst, men jeg padlet inn i noen områder av vannet som jeg aldri hadde vært i før, og der var det utrolig fint. Dit må jeg tilbake på våren!

2016-08-27 16.07.06
Fine fileter

 

De fire ørretene jeg fikk på vei inn ble stekt og spist som en nydelig middag. Været var strålende denne dagen, neste dag så det ikke fulgt så bra ut ifølge værmeldingen!

P1000528
Det er mye å samle fra naturens eget kjøleskap!

 

2016-08-27 20.23.32
Kantareller

 

I kvellingen stilna det helt på vannet, jeg kunne se fisken vake, men de ble fort skremt av åretak i vannet. På slike kvelder er det deilig å bare ligge stille midt ute på vannet i kanoen å se utover.

P1000541
Det merkes at mørke kommer tidligere nå!

 

Jeg merket tydelig at mørket kommer tidligere nå, det var helt stu mørkt når klokken var halv ti. Det er i grunnen en passelig tid å gjøre seg klar til å krype i posen og lese litt før lysene slukkes for dagen! Det er og godt å slippe så mye innsekter fremover.

P1000565
Havregrøt med selvplukka blåbær!

 

Neste morgen hørte jeg regndråper på teltduken, men etter en halvtime stoppet det igjen. Jeg rakk faktisk å spise frokost og fiske litt med makk og duppe for regnet kom igjen! Mens jeg satt rundt morrabålet og koste meg med en god porsjon havregrøt nappet det plutselig veldig i stanga. Før jeg rakk å nå stanga ble “firelinen” stram og begynte å rase utover. Etter flere actionfylte minutter var det som viste seg å være en flott ørret sliten, dermed ble den håva opp på land.

P1000563
Fin ørret tatt på makk, ( jeg ser litt trøtt ut, har ikke våknet helt enda! )

 

2016-08-28 09.06.04

Etter en fin fiskeopplevelse pakket jeg sammen resten av bagasjen og padlet mot bilen.

P1000572
Fin farge og fin form på denne!

På veien beit det på to mindre ørreter, som jeg slapp ut igjen. Da jeg var fremme ved bilen var jeg bare så vidt fuktig, da det kun duskregnet av og til.

P1000503
På vei hjemover

 

På hjemturen i bil kom regnet for fullt, men da satt jeg i en varm tørr bil så det gjorde meg ingen ting. Turen var som alltid bra, men hver dag fremover blir mørkere, det merkers godt. Jeg ser frem til noen lange bålkvelder fremover…

Posted In,

2 Comments

  1. Herlig tur Isak! Ser ut til at det var mange av de gode turtingene som var på plass ; bål, fisk, stillhet og vakker natur.

    1. Tusen takk for flott tilbakemelding Lars Peder!
      Ja, det er slik det skal være på tur.
      Det blir flere slike stunder i løpet av høsten, jeg gleder meg allerede:)

Kommenter gjerne her!