Exped Carina 2

Sveitsiske Exped lager mye bra turutstyr!

Exped Carina er et lett telt med utrolig god plass. Teltet kan brukes både på våren, sommeren og høsten. Teltet har mange smarte løsninger som andre telt mangler. Teltet er derfor et suverent valg for to personer på tur i sommerhalvåret.

Exped Carina har en bredde på 130cm, noe som gjør dette teltet mer aktuelt enn andre. Jeg bruker selv Exped sine liggeunderlag (Exped synmat 7 lw) og er derfor avhengig av at telte er minst 130cm i bredde (2 x 65 cm), og det er det ikke alle telt som har (som for eksempel det populære teltet til Helsport «Reinsfjell» er 120cm).

DSC_2494
Kun innertelt satt opp

 

Teltet har to innganger og dermed også to fortelt, dette gjør at det blir lettere og organisere utstyret. På finværsdager kan man rulle opp eller ta av ytterduken.

Carina 2 har to langsgående stenger og en stang liggende på tvers på toppen, dette gir en stabil selvstående konstruksjon.

DSC_249_17
Legg merke til at tverrstanga lager større bredde enn 130cm i takdelen

 

 

 

Stengene er fargekodede og teltet er raskt å slå opp.DSC_2512-1

DSC_2516-1Pakkposen til teltet har to rom, en for ytterduken og en for innerduken. Dette gjør at man kan oppbevare en våt ytterduk separat fra innerduken.

DSC_2508-1Teltet har god liggebredde og takhøyde (115cm). Teltet har et bra og effektivt ventilasjonssystem.

 

DSC_2517-1

Fargekodede stenger som gjør det enkelt å sette opp. Lommer inni teltet til oppbevaring av utstyr. Hver av bardunene oppbevares i små poser slik at man unngår surr. Bardunene har reflekstråd slik at de syntes i lyset av hodelykten din på kvelden. Vekten på teltet er lav (2,3-2,6kg). Det er noe tyngre en Helsport Reinsfjell superlight (1.9), teltes duk er er solid og robust, man trenger derfor ikke å være så forsiktig med hvor man setter teltet opp. Stengene er også kraftige, men er da litt tyngre. Bunnduken er helt vanntett da den har en vannsøyle på 5000 mm. Telter har mange bardunfester!

Jeg anbefaler dette teltet på det sterkeste hvis du skal på turer på sommerhalvåret og vil unngå for tung sekk.

Sjekk ut video hvor jeg forteller mer om teltet her:

Posted In

Kommenter gjerne her!