Første innlandsfangst etter vinteren

Så var endelig helgen kommet! Våren er sein, derfor dro jeg opp til Molandsvann som ligger ganske nært kysten. Molandsvann er et godt fiskevann for både ørret, abbor og røye, dette gjør at vannet er gøy å fiske i.

DSC_2156
Prøver ørretbomba med makk i Molandsvann

Jeg begynte å fiske på nordsiden av vannet, ved Moland kirke. Her blåste det mye og det var liten plass å bevege seg på, dette førte til at jeg bestemte meg for å gå i le på sørsiden av vannet. Etter en liten kjøretur, og litt speiding fant vi et sted å fiske med flere gode kasteplasser. Jeg festet på en blank ørretbombe med makk på stanga (en ørretbombe er slags dobbe, bare at den synker. For innlandsfiske er gjerne vekten mellom 16 og 20g, det gjør at man kan kaste utrolig langt med dem).

Etter en halvtimes tid med fisking hadde jeg ikke sett noen tegn til fisken. Jeg flyttet til neste odde og agnet kroken på ny. Deretter kastet jeg et langt kast, sikkert 40-50 meter ut, lot dobben synke en liten stund før jeg begynte å sveive igjen. Plutselig rukket det til, og sena raste utover i rasende fart. I dette øyeblikk var jeg litt i andre tanker så jeg skvatt bra til da stanga plutselig bøyde seg. Da jeg hadde sveivd fisken helt inn til land, fikk jeg se hva slags fisk det var. Det var en ørret, og størrelsen var bra. Flere ganger raste ørreten ut igjen, og etter ti minutter med jobbing var fisken sliten og jeg kunne hale den opp på land. I følge vekta veide denne litt over 500g.

 

2016-04-23 14.18.40
Enter a caption

Ørret på over 500gram på ørretbombe og makk

 

 

20160423_141933

 

Få minutter senere var det action igjen, denne merket jeg på stanga at ikke var fullt så stor. Fiskens oppførsel sa meg at det ikke kunne være en ørret, den var mye svakere i nappingen. Da fisken nærmet seg land, fikk jeg se at det var en liten abbor. Disse fiskene blir vanligvis ikke fullt så store som ørreten, men de er utrolig gode som matfisk!

2016-04-23 14.24.20
Abbor er en nydelig matfisk og har flotte farger

 

 

 

Den neste stunden var det ikke mer fiske å få, men det var likevel flere og flere vak. Dagens fangst var ikke så verst, det var tross alt første innlandsfiskefangst etter vinteren. Bare vent, mer fisk skal det helt sikkert bli ut over våren!

Posted In,

4 Comments

  1. 500g er fin steike fisk “Isak”. Det var gøy at de begynner å bite litt. en ørret bombe er nok vansklig å motstå for en sulten Ørret, he, he.
    Du har fått prøvd noen forskjellige vann nå, men det blir vel mange nye utover våren. “Skitt fiske “

  2. Bra fiskehistorie, Isak! Vi gleder oss til vårfisking vi også. Men akkurat nå går d i fotball. Hils til gjengen!

Kommenter gjerne her!